<

OCD

Japp, nu är det klart. Alla åringarna är kollade avseende OCD. Nu menar jag inte OCD som i "tvångssyndrom", som också förkortas så utan helt enkelt röntgen för att hitta eventuella lösa benbitar. Som också förkortas OCD. Inser att den här förkortningen kan leda till viss förvirring beroende på vem man pratar med. En häst-insatt människa vet troligtvis att man pratar om lösa benbitar när man säger att hästen har OCD. En annan (vanlig människo-sort) kommer antagligen undra vad för slags tvångssyndrom som drabbat den omtalade hästen...
Skulle jag få diagnosen "OCD" vid ett läkarbesök skulle jag antagligen vilja byta läkare.
Speciellt om jag får diagnosen utan att ha blivit röngad i knän och kotor (fotleder).

Smidigt som sjutton är det med "hemma-röntgen". Veterinär Åsa Frykman och Rikard Björling har med sig all utrustning hit och vi bara leder fram hästarna. Och så tjoff-tjoff...så är det klart.
Nästan så i alla fall.
Tur vi har dom, Åsa och Rikard. Annars hade vi fått flänga som skottspolar fram och tillbaka till en hästklinik med alla hästar. I torsdags tog vi 14 hästar (de andra blev röntgade i mars) och det var klart på några timmar. Supersmidigt!

Nu blir det operation på några hästar och sen den vanliga "skritt-för-hand-15 minuter-2 gånger-per-dag-motionen". Tobba och jag kommer bli smala som streck...

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Marianne » Värmlandsmjölk:  ”Hej. Nu har jag väntat och lenktat att de ska komma laktosfrit så jag kan njuta ..”

  • Gun » Svenskt Travderby 2019:  ”Håller tummarna upp för Roofie”

  • lasse åberg » Värmlandsmjölk:  ”När kommer ni producera laktosfri mjölk så ja också kan börja köpa "värmlandsmjö”

  • Susanne » Brödburk:  ”Jättefin! Varifrån o hur mycket??....”

  • Torkil Pedersen » Elitauktion 2015:  ”Hurraaaaa for 17.mai og for verdens beste vertskap och venner på Långerud . Kan..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-